Uncategorized

Október 9 – Első áldozó gyerekek szülői értekezlete

Kedves Szülők, Édesapák, Édesanyák!

Szeretettel hívjuk Önöket szülői értekezletre, melynek témája gyermekeink első áldozási készülete. A találkozó helyszíne a tápiósülyi templom és plébánia. /Sülysáp, Kápolna utca 3./ Időpontja 2016. október 9., vasárnap dél előtt a ½ 9-es szentmisén, és utána még kb. fél órában.

Szép, életre szóló közösségi és személyes élmény első áldozáskor a találkozás Jézussal az Oltáriszentségben. Kérjük, hozzák meg a döntést, hogy gyermekük ebben részesülhessen. /Ha valamely család erre most nem tud vállalkozni, azért még a gyermek természetesen továbbra is lehet hittanos./

A mellékelt adatlapot kitöltve, aláírva kérjük elhozni. Aki nem tud eljönni, telefonon jelezze ezt, és az adatlapot küldje el. Illetve szándékunkban áll a családokat meglátogatni.

A gyermekek számára kezeseket keresünk. Ha a rokonságban, vagy a jó barátok, ismerősök között van alkalmas személy, akkor lehet ő. Ha valamely család nem tud ilyet, annak mi kérünk fel, ill. ajánlunk. /A kezes, vallását gyakorló hívő lehet, aki segít elsősorban a gyermeknek és szüleinek a felkészülésben. Hetente, két hetente találkozik a gyermekkel,…/ A vasárnapi szentmisére járás a szülővel, vagy a kezessel, mostantól fogva kívánatos, fontos feltétel. Vasárnapi szentmisék időpontjai: A „szőlősi” kápolnában /Iskola utca, kastélykert/ 10 óra, a sülyi templomban dél előtt ½ 9 és este 6 óra. A szombat esti szentmise is vasárnapi ’elővételezett’ szentmisének számít. Kérjük, a misenaplót hozzák aláírásra!

Aki nincs megkeresztelve, ő is lehet elsőáldozó. Természetesen külön felkészítés és a keresztelése után.

/ A szentmise után a megbeszélést Szegedi László plébános atya tartja. Időtartama kb. 30’. Addig a gyermekek számára foglalkozás lesz a plébánia nagytermében, melyet a hittanár vezet./

Tisztelettel:
Dr. Szegedi László plébános, Tel.: + 36 20 521 06 54
Szabó László hittanár, Tel.: +36 30 473 92 78

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .