Hirdetések

Hirdetés 2020. április 26. – május 03.

Vasárnap: Szeibel László, Egyházközségünk élő és elhunyt tagjaiért
Hétfő: Koronavírusos betegekért és a járvány megszűnéséért
Kedd: Elsőáldozásra készülőkért
Szerda: Püspök atyáért, papokért
Csütörtök: Jegyesekért
Péntek: Tisztítótűzben szenvedőkért, meghalt nagyszülőkért
Szombat: Mészáros István és hozzátartozóiért
Vasárnap: Szűcsi István és neje, Benkó Rozália, Haris Lajos és neje, Jámbor Teréz, élő és elhunyt hozzátartozókért, Egyházközségünk élő és elhunyt tagjaiért, Dobos János és neje, Benkó Erzsébet

2020. március 22. napjától a templomban a nyilvános liturgia szünetel. A vasárnapot szenteljük meg valamiképpen (pl. TV mise, szentírás olvasás, hosszabb ima, vallásos témáról beszéljünk, rászorulók megsegítése stb.)! Vasárnaponként 10 órakor szentmisét közvetítünk templomunkból az egyházközségi Facebook-oldalon és Youtube-csatornánkon.

Zárt ajtó mellett minden nap misézünk, aki akar, kérhet szentmise szándékot a plébánián, vagy telefonon (06-20/521-0654). A hitoktatást kövessük figyelemmel az iskolai oktatás keretében. A szentmisék most az egész egyházközségért kerülnek felajánlásra minden nap, aki akar, lélekben bekapcsolódhat, és felajánlhatja saját szándékaira.

A vasárnapi mise után jelképesen megáldjuk a határt búzaszentelési könyörgéssel.

A héten lesz első péntek. Betegekhez sajnos nem tudunk menni, hogy a vírust esetleg ne terjesszük. Akik elkezdték a Kongresszusra a nagykilencedet, azokat kérem, hogy bűnbánattartással és lelki áldozással folytassák. A jó Isten segítsen hozzá bennünket, hogy június első pénteken más ismét összejöhessünk szép számmal első péntekre.

A vírus mellett nagy bajunk a tartós szárazság is mezőgazdaságunk számára. Imádkozzunk esőért is, továbbá az Élő Vízért, a Szentlélekért. Húsvéti idő egyrészt a feltámadt Úr Jézussal való lelki kapcsolat, továbbá a Szentlélek-várás ideje.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .