Hirdetések

Hirdetés 2020. november 22-29.

Vasárnap:
reggel (8.30): Cseri család élő és elhunyt tagjaiért
este (18.00): Egy Édesapa lelki üdvéért
Hétfő  (18.00): Lomen Józsefért és élő és elhunyt családtagokért, és a Mária Légió elhunyt tagjaiért
Kedd (7.00): Dobos János és Kurgyis Rozália lelki üdvéért
Szerda (18.00): Csollák Aranka lelki üdvéért
Csütörtök (18.00): Egy Édesanyáért
Péntek (7.00): szabad
Szombat (18.00): Elhunyt Édesapáért
Vasárnap:
reggel (8.30): Szabó András, Szabó János és nagyszülőkért
este (18.00): szabad

A jővő vasárnap, november 29-én kezdődik az Új Egyházi Év. Advent első vasárnapja lesz.

Ma szeretetszolgálat, a karitász javára gyűjtünk. A mai perselypénzt erre a célra küldjük el. Az idén nem lesz ún. „cipős dobozba csomagolt” ajándék gyűjtés. Adventben, azért gondoljunk a szegényekre, rászorulókra! Ennek sok módja lehet. Legyünk találékonyak. Egy lehetőséget máris felkínálunk: A sekrestyében kérhető „sárga csekk”. Ezen a módon a Transylvania Karitász Egyesület számára küldhetünk pénzadományt. Ez az egyesület mostanában elsősorban a kárpátaljai magyar testvéreinket segíti. A mi templomi – szegények, rászorulók segítése számára elhelyezett – vas-álló perselyünkbe is tehető adomány.

Most vasárnap délután 3-kor Szent Mónika imaóra a templomban.

Névnapjuk alkalmából, utólag is Isten éltesse Erzsébet nevű testvéreinket és természetesen, majd kedves Katalinjainkat is!

Szenteltvizet vigyünk otthonainkba és éljük használatával! Az ezzel kapcsolatos írások honlapunkon olvashatóak.

Bánáti Illésné Kurgyis Mária temetése november 25-én, szerdán, délután 3 órakor lesz. A Magdolna utcából való Nagy István temetése november 27-én, pénteken, délelőtt 10 órakor lesz.

A mostani járványterhes időszakban egyaránt fontos a lelki és a testi egészségünk megóvása, ellenállóképességünk fokozása. Lelkileg sokat jelentenek a szentségek, a Biblia olvasás, rendszeres imaszándékként pedig a minden érintettért végzett közbenjárás is. Testi egészségünk védelmében, ebben az időszakban is szeretettel ajánljuk, szakemberek javaslata alapján is, a C és D vitamin, esetleg más immunerősítő szerek napi rendszerességű józan mértékű fogyasztását. A magunk és környezetünk egészségének védelme, a betegekért végzett ima és a tevékeny szeretet által Isten Országa tapasztalható módon van jelen, és növekszik közöttünk.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .