Hirdetések

Hirdetés 2021. augusztus 15-22.

Vasárnap (Szűz Mária Mennybevétele, Nagyboldogasszony, főünnep):
reggel (8.00): Nagyboldogasszony oltalmáért
este (19.00): Édesapa születésnapjára és egy Édesapa műtétjének sikeréért
Hétfő (19.00): Hálából szülőkért
Kedd (7.00): szabad
Szerda (19.00): Hálából és a Magyar Nemzet megtéréséért
Csütörtök (19.00): Hálából születésnaposokért
Péntek (8.00): Dinnyés család élő és elhunyt tagjaiért
Szombat (19.00): 30. születésnapra, hálából a kegyelmekért
Vasárnap (Szűz Mária, a Világ Királynője napja):
reggel (8.00): Hálából Édesanya születésnapjára
este (19.00): szabad

Vasárnap délután 3-kor az Oltáriszentség előtt imádkozik a Szent Mónika imaközösség.

Szerdán, a szentmise előtt, 18 órától engesztelő ima lesz a Magyar Nemzetért és hazáért.

Augusztus 19., csütörtök Szent Bernát apát és egyháztanító, szombat, Szent X. Piusz pápa ünnepe lesz.

Augusztus 20-án, Szent István király, Magyarország Fővédőszentje ünnepe lesz. Ez a nap a tápiósápi templom búcsúja. Ott délelőtt 11 órakor kezdődik majd az ünnepi szentmise, melyen Berta László atya mond szentbeszédet. A mise után a templom előtt, a Trianon Bástyánál lesz a városi ünnep. Sülyből a gyalogos zarándokok fél 10-kor indulnak Sápra. Visszafelé nem jövünk gyalog. Horváth Bertalan atya és a sápi testvérek szeretettel hívnak és várnak bennünket. Ezen a napon a sülyi templomban csak egy szentmise lesz. Reggel 8 órakor. (Szőlősön nincs.)

A sülyi templom búcsúja szeptember 5-én lesz. Reggel 9 órakor (tehát, nem a szokásos 10-kor) lesz a szentmise. Rövidített útvonalú körmenettel. Ennek elsősorban az az oka, hogy ezen a napon kezdődik a Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus. Sokan oda is indulnak majd a nyitó szentmisére. Vendégszónok a Kisboldogasszonyunk ünnepének, Farkas István piarista atya, Tápiósüly szülöttje lesz. Ekkor Szőlősön nem lesz majd szentmise. A lányokat, asszonyokat kérjük templomunk belső takarítására, augusztus 21-én szombaton, reggel 8 órára. A férfiak templom körüli rendrakása augusztus 28-án lesz.

Egyházmegyénkben 1 koncertet ad idén nyáron a Magyar Continental Singers: Augusztus 17. – Veresegyház, Művelődési Ház, 19:00 (2112 Veresegyház, Köves út 14.). Aki szeretne látni egy modern missziós megközelítést a keresztény könnyűzene eszközével, és egy felemelően szép estét, menjen el!

Horváth Attila sülysápi lakos, feleségül veszi Danyi Zsuzsanna hajadont. Imádkozzunk értük, hogy Isten akarata szerinti, boldog házasságban éljenek!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .