Programajánló

TENT 2021

Beszámoló az egyházközségi napközis táborról

 

A tavalyi sikeres napközis tábor után újra valami hasonlót szerettünk volna létrehozni a gyerekek számára. Idén már sokkal tapasztaltabbak voltak a szervezők, így a hétfő délutáni regisztrációt követően 5 teljes napot töltöttünk együtt. Igazán színes, érdekes, izgalmas és nem utolsó sorban tartalmas programokkal készültek a tábor vezetői. Idén a téma a Szent Család és az Eucharisztia volt, ezzel kapcsolatban pár lelkes és tehetséges segítőnk minden nap készült a táborozóknak valami, a témához illő előadással.
Ebben az évben majdnem dupla annyi gyerkőccel találkozhattunk, egészen pontosan 36-an voltak.


Pár napra két ferences nővér, Virág nővér és egy lengyel nyelvű nővér, Ola is velünk táborozott, akiket a gyerekek hatalmas szívvel befogadtak, ők pedig szívesen játszottak, beszélgettek velük.
Az első napunk Szent József személye köré épült, ezzel kapcsolatban láttunk egy érdekes és tartalmas előadást, majd alaposan átbeszéltük a témát a kiscsoportokban. A lelki tartalom és töltődés mellett, nem maradhatott el az ismerkedés, játék és persze a táborhely, illetve a plébánia területének megismerése sem. Szerda délelőtt Szűz Mária alakjával foglalkoztunk, délután pedig kiscsoportokban elindultunk egy közös városjátékra, mely során Sülysáp különböző pontjain lévő próbákat kellett kiállni. Csütörtökön Jézusról láthattunk egy rövid előadást, délután pedig kezdetét vette a sport bajnokság.

A hét talán legnehezebbnek ígérkező témája a pénteki napra került. Készülve a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra ezen a napon az Eucharisztiával foglalkoztunk. Virág nővér tartott egy nagyon szép és érdekes előadást, majd Ola nővérrel megtanultunk egy lengyel dalt is. A délelőtti lelki töltődés után Szentgyörgyváry Szilveszter szervezésében egy miniolimpiával vezettük le a felesleges energiákat.
A tábor utolsó napján, délelőtt a kiscsoportok elbúcsúztak egymástól, majd Mezei Máténak köszönhetően bográcsos gulyáslevest ebédeltünk. Egy kis csendespihenő után érkeztek a szülők nyíltnapunkra, melyet egy Kahoot kvízzel nyitottunk meg. Ezt követően a családoknak lehetőségük volt kézműveskedni, sportolni, beugrózni és belelátni egy kicsit a tábor életébe.

Idén is tanultunk táncokat, melyeket hatalmas lelkesedéssel mutattak be a gyerekek a szüleiknek, sőt örömmel fogadtuk, hogy még a szülők is beálltak táncolni. Délutáni programunkat Horváth Berci atya által celebrált hálaadó szentmisével zártuk, melyre nem csak a táborozókat és családjaik hívtuk meg, hanem az egész egyházközséget is. Hála a sok sütemény felajánlásnak, még a mise után is össze tudtunk ülni egy kis szeretetvendégségre a plébánián.
Reméljük jövőre is viszont látunk benneteket és színesebbnél színesebb programok keretében együtt építhetjük Isten Országát.

Gulyás Anita

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .