Hirdetések

Szülők és elsőáldozók értesítése – 05. 20.

Kedves Szülők és Elsőáldozók! (május 20.)

Küszöbön áll az első áldozás szép ünnepe. 2022. május 29-én, Urunk Mennybemenetelének ünnepén, vasárnap a tápiósülyi, Kisboldogasszony templomában.

Május 25-én, szerdán délután 5-kor lesz a befejező, utolsó templomi gyakorlás.

– Az első áldozásra készülő gyermekek gyóntatása május 28-án, szombaton délután három és  öt óra közötti időben lesz. A konkrét időpont szabadon megválasztható. Két atya gyóntat. János atya a templomban, a gyóntatószékben, Szegedi atya a plébániai irodájában.

A szülők, hozzátartozók gyóntatása a gyermekekkel együtt lehetséges. A felnőttek közül, ha valakinek kérdéses, hogy gyónhat-e, járulhat-e  szentáldozáshoz, kérdezze meg  Szegedi László, vagy Sánta János atyát. A szentgyónás után Szabó Lászlót keressék fel a gyerekek.

– Az Első áldozás vasárnapján tehát, reggel 1/4 11-kor van a gyülekezés a plébánia udvarán, ahonnan a gyermekek az egységes szép fehér ruhájukban vonulnak majd ünnepélyesen a templom szentélyébe. A kislányok haját díszítheti koszorú, diadém, vagy fátyol. „Kismenyasszony-ruha” a szentmisén nem kívánatos viselet! Akinek mégis van ilyen, ő majd otthon fényképezéshez, vagy az ünnepi ebéd alatt viselheti családja körében. A templomban az első padtömbök ülőhelyei az Édesanyákat illetik. Más családtagok azt ne foglalják el. A templom hűvös (15 °C). Ehhez képest öltözzünk.

– A szentmisét követő agapé után lesz mód, a templomban, vagy a plébánia udvarán a fotózásra. Szentmise közben, kérjük mellőzni a templomban a mozgást a felvétel készítéséért. Ennek oka, hogy ne rontsuk a szent esemény áhítatát. Az egyházközségünk médiás munkatársai a legfontosabb eseményekről rögzítenek felvételeket és egyenes közvetítést is adunk az interneten, youtube csatornán. A linkje a tapiosuly.hu honlapon lesz elérthető.

A szentmise után a plébánia nagytermében a gyermekek számára ún. agapé, szeretetvendégség lesz. Ez, mintegy 25 perc. Kérjük, hogy oda csak az édesanyák jöjjenek be velük. Azután történhet a fotózás a templomban az oltároknál, a szentélyben, a Szűzanya szobra előtt, a templom körül a parkban, illetve lehet majd haza indulni.

– Az első áldozás vasárnapja utáni hét két napján, pénteken és szombaton (június 3. és 4.) esti szentmisékre várjuk a gyermekeket, lehetőleg kísérővel. Abban a reményben, hogy így szép gyakorlattá válik számukra az Oltáriszentségi Jézussal való rendszeres találkozás, táplálkozás. Pénteken (június 3. este 7-kor) értük és segítőikért mutatjuk be a szentmisét.

 

Úr Napja Ünnepe 2022-ben, június 19-én lesz.  Tartunk majd „Úrnapi Körmenetet”. Ezen a vasárnapon a 1/2 11 órakor kezdődő nagymisére várjuk az elsőáldozókat. Az addig náluk lévő fehér ruhákban érkezzenek.  Az elsőáldozók, a szentélyben ülnek majd a szentmise alatt. Onnan indulnak a sziromhintésre a körmenetbe. Kis kosarat hozzanak, melybe a szirmot rakjuk. Előtte való szombati napon (június 18.) gyűjtsenek virágszirmot és hozzák el a plébániára. (Ekkor a számukra, mise előtt, játékos programot és a sziromhintés gyakorlását tervezzük. A részletekről később írunk még.)

– Az elsőáldozói egyenruhát az Úr-napi körmenet végén kell leadni a plébánián, név szerint.

A szép ünnep reményében és az eddigi figyelmes készülődést, áldozatos közreműködést  megköszönve tisztelettel:

Dr. Szegedi László atya, Tel.: + 36 20 521 06 54

Sánta János atya Tel: + 36 385 66 72

Szabó László hittanár, Tel.: + 36 30 473 92 78 /

e-mail: tapiosuly01@gmail.com Egyházközségünk honlapján követhetőek az időszerű, fontos tudnivalók, további részletek és esetleges változások: www.tapiosuly.hu   

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .