Hirdetések

Hirdetés 2023. január 22-29.

Vasárnap – Évközi III. vasárnap, Isten Igéjének vasárnapja (január 22.):
10.30: Lányi és Bihari család élő és elhunyt tagjaiért és a Tökföldön szentcsaládkilencedet végző családokért
18.30: Héten temetett Gödöny Jánosért

Hétfő: 18.30 – A békéért és a tisztítótűzben szenvedő lelkekért, valamint az újtelepi Szentcsalád ájtatosságot végző családokért
Kedd (Szalézi Szent Ferenc): 7.00 – Megtérésért
Csütörtök (Szent Timóteus és Titusz): 18.30 – Meghalt édesapáért; utána szentségimádás
Péntek: 7.00 – szabad
Szombat: 18.30 – Németh János lelki üdvéért

A szőlősi kápolnában szombat este 17.00-kor igeliturgia lesz.

Vasárnap – Évközi IV. vasárnap (január 29.):
10.30: Veres család elhunyt tagjaiért és Dobos és Cserni szülőkért és Hálából
18.30: Az almáskerti Szentcsalád imádságot végzőkért

Január a házszentelések ideje. Jelentkezzenek a sekrestyében névvel, címmel, telefonszámmal azok, akik szeretnék otthonukat megszenteltetni. Egyeztetett időpontban megyek házat szentelni.

Várom azon jegyespárok jelentkezését, akik az idei évben szeretnének házasságot kötni. Részükre jegyeskurzus februárban indul.

Januárt 15-én vasárnap 15 órakor a Szent Mónika kör imaórája lesz a templomban.

Új közi indul felnőtteknek (40 év felett, elváltaknak, egyedülállóknak, házasoknak egyaránt) Kohajda László vezetésével. Első alkalom a plébánián január 28. szombat esti mise után.

Új családos közi is indul fiatal házasoknak ifjabb Dinnyés József vezetésével január 28-án 16 órakor a plébánián.

Január 23-án hétfőn este 19.30-kor Bibliaóra lesz a plébánián. Mindenkit szeretettel várok, továbbá szeretném kérni, a köziket, hogy a tagjaikból legalább egy ember vegyen részt rajta, ugyanis a Lectio Divina lelkiségével végeznénk a Bibliaórákat, s ezzel szeretném összefogni az egyes közösségeket.

Tápiós bál lesz február 18-án 18 órától a sülysápi Wass Albert Művelődési Központban.

Ifjúsági Világtalálkozó – Július 25-től augusztus 7.

Hét év után 2023 nyarán újra Európában, mégpedig Lisszabonban rendezik az Ifjúsági Világtalálkozót, melyre Ferenc pápa hívja a világ fiataljait. Idén a körülmények miatt az egyházmegye a korábbiaknál jóval kevesebb fiatalt tud támogatni, mindössze 30 főt. Emellett önköltséggel is lehet csatlakozni a csoporthoz. A Váci Egyházmegye delegációjával tartó csoport július 25-én indul és augusztus 7-én tér vissza repülővel Budapestre. A két hét teljes költsége 400.000 Ft, a 30 fő támogatott fiatal számára ennek a költségnek a felét átvállalja az egyházmegye. További részletek és regisztráció elérhető a mente.hu/lisszabon oldalon.

PontVeled és a világtalálkozó előtalálkozója – Február 4.

Február 4-én, Vácon a Madách Imre Művelődési Központban ifjúsági rendezvény kerül megrendezésre, ahová  különösen várják az egyházmegye ifjúsági közösségeit, de a közösséghez nem tartozókat és a felnőtt éreklődőket is. A program részét képezi az ifjúsági világtalálkozó tájékoztatója, imádság a békéért, előadás Pál Feri atyával és Süveges Gergővel, keresztény jótékonysági bál, koncert és disco is. Marton Zsolt Püspök atya is ellátogat a rendezvényre. A rendezvény regisztrációköteles, jegyek 1.000 – 3.000 Ft között kaphatók. Regisztrálni a mente.hu/jubileumok/pontveled/ honlapon keresztül lehet. Regisztrációs határidő: január 27.”

Pálfalvi Tamás
kormányzó

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .