Programajánló

TENT Beszámoló 2023

TENT

2023. augusztus 07-11.

Idén augusztusban már negyedik alkalommal került megrendezésre a Tápiósülyi Egyházközségi Napközis Tábor (TENT), 48 résztvevő gyerekkel és 26 segítővel. Idén sikerült az eddigi legmagasabb létszámot elérnünk. A táborba alsó tagozatos és ötödik osztályos tanulókat invitáltunk. A tábor témája ebben az évben egy Jézus utáni nyomozás volt. A Megváltó csodatettei után kutattak a nyomozóink a gyerekek segítségével hétfőtől péntekig.

Minden nap az érkezés után fakultatív játékokkal vártuk a lurkókat, majd reggeli imával és énekléssel készítettük elő a szívünket Isten igéjének befogadására. Naponta előadások keretein belül dolgoztuk fel például a víz borrá változtatását a kánai menyegzőn, a csodálatos kenyérszaporítást, valamint a vakok és bénák meggyógyítását. Az előadások utáni kiscsoportos beszélgetéseken pedig átbeszélésre kerültek az aznapi témák a csoportvezetőkkel, ahol természetesen a szórakoztató játékok is helyet kaptak. Nagy közös játékokat is játszottunk a hét folyamán, és a tánc sem maradhatott el, dicsőítő zenék koreográfiáit gyakoroltuk be közösen. Az ebéd elfogyasztása után minden nap szakítottunk időt csendespihenőre, ahol a választható programok között volt mesék meghallgatása a segítők felolvasásában, színezés, és a legtöbb résztvevőt érdeklő opció, a bábszínház is.

A programok között volt előadás, a teremtésvédelem témájában, illetve izgalmas akadályverseny is, ahol nyomokat követve kellett megtalálnia a csapatoknak a következő állomást. A résztvevő gyermekek sok érdekes és aktuális dolgot megtudhattak a ministránsokról, kézműveskedhettek, ezek mellett pedig csütörtökön egy sportdélutánt is tartottunk, ahol mindegyik sportolási lehetőség nagy népszerűségnek örvendett. A tápiósülyi plébánia udvara remek helyszínnek bizonyult, ahol mind röplabda pálya, focipálya, csocsó, – és pingpongasztal is megtalálható. A pénteki, utolsó napon a gyermekek családtagjait is vártuk egy közös KVÍZ játékra, utána pedig a záró szentmisére, amit Pálfalvi Tamás plébános atya celebrált.

Idén is vendégül láthattuk Kovács Virág nővért a Ferences Mária misszionárius rendből, aki nagyon jól érezte magát a kicsik között.

 

 

Igazán hálásak vagyunk minden kedves testvérünknek, akik adományaikkal (sütemény, gyümölcs, sós ropogtatnivaló) hozzájárultak a résztvevők és a szervezők mosolyához.

Jövőre is nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

A tábor fotói megtekinthetők az alábbi linken: TENT 2023.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .