Közösségek

Fiatal házasok találkozója volt plébániánkon

Szent Mihály főangyal, az egyházmegye fővédőszentjének ünnepén (szept. 29.) került sor a tápiósülyi plébánián egy fiatal házaspároknak szóló találkozóra. Erre az alkalomra a Pálfalvi Tamás atya kormányzása alá tartozó plébániák (Maglód, Tápiósüly és Tápiószecső) fiatal házaspárjait, családjait várták a sülyi vendéglátó testvérek. A program fő célja a már működő, élő családos közösségek megerősítése, új közösségek elindítása, és ennek apropóján a közös gondolkodás, az irányok keresése volt. Szép számmal jelentünk meg a hívó szóra, mintegy 15 házaspár/jegyespár vett részt a program rövidebb, hosszabb részén. A gyermekes családok természetesen a kicsiket is hozták magukkal (akikkel együtt a teljes létszám meghaladta az 50 főt), nekik sok közös játékkal telt a nap.

Szentmisével indítottuk az együttlétet, ezt követően a helyi képviselőtestület világi elnökének, Dobos Jánosnak a tanúságtételét hallgathattuk meg, aki az egyik legrégebb óta működő családos közösségben megélt tapasztalatairól mesélt. Kaptunk tőle tanácsot, biztatást, jó példát. Ezt követte a finom ebéd, amit Csernákné Kati néninek köszönhetünk. Így jóllakottan folytattuk az ismerkedést, beszélgetést, némi ismerkedős játékra is volt lehetőség.

Jó hangulatban, bizalmi légkörben fordultunk rá a kérdésre, melyről kiscsoportokban, közösen is gondolkodtunk: hogyan képzeljük el az ideális, jól működő plébániát, a benne élő közösségeket, illetve személyesen én mit tudok hozzátenni az egyházközség építéséhez? Azt gondolom, az elhangzott válaszok mindegyike új és új utat nyithat meg a közösségi építkezésre, nagyon jó volt tapasztalni, mennyi oldalról lehet keresni, és aztán építeni az Isten országát.

Tavasszal szeretnénk innen folytatni. Az együtt töltött nap első gyümölcseinek már most örülhetünk, elindult a megalakulás útján két újabb, egy maglódi és egy sülyi „legfiatalabb” házas közösség. Kérjük Isten bőséges áldását közösségeinkre, melyekben családjaink megerősödhetnek! Szolgáljon mindez Isten nagyobb dicsőségére!

Szentgyörgyváryné Horváth-Szabó Erika

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .