Hirdetések

Hirdetés 2020. május 17-24.

Vasárnap: Egyházközségünk élő és elhunyt tagjaiért, kiemelve Szabó Illés, édesapja István, édesanyja Mária és testvére Rozália, Cseri István, Szűcsi Mária és fiuk István, élő és elhunyt hozzátartozókért
Hétfő: Hálából, Betegekért
Kedd: Gyermekekért, magzatokért
Szerda: Anyagi gondokkal küszködőkért
Csütörtök: Botka család élő és meghalt tagjaiért
Péntek: Egy édesapa lelki üdvéért, Orvosokért, ápolókért, Szent Rita tiszteletére
Szombat: Szűzanya szándékára, tisztítótűzben szenvedőkért
Vasárnap: Egyházközségünk élő és elhunyt tagjaiért, kiemelve Bozsikné Kecser Katalin

Püspök atyától rendelkezés jött, hogy 2020. május 18-tól (hétfő) ki lehet nyitni a templomokat, és folytathatódnak a szokott szentmisék. 2020. május 17-én (vasárnap) a szokott módon, még online közvetítjük a templomunkban bemutatott szentmisét.

A püspöki rendelkezés a szentmisén felolvasásra kerül.

A hétköznapi és vasárnapi szentmisék a szokott időpontokban fognak kezdődni. Most a májusi litánia miatt, mindig este lesz a szentmise. Szombat este vasárnapi mise lesz (elővételezett szentmise), jövő vasárnap (2020. május 24.) lesz délelőtt fél 9-es és esti szentmise is, 10 órakor Szőlősön és Gombán is szentmisét mutatunk be. Ismét helyreáll a szentmise látogatási kötelezettség.

A szentmisén való részvételre továbbra is vonatkoznak a nyilvános helyeken való szabályok. Maszkot kell viselni, egymástól megfelelő távolságot kell tartani. Az idősek, betegek, vagy akik ilyeneket ápolnak, jól gondolják meg, hogy eljönnek–e, természetesen nekik nem kötelező részt venni a szentmisén. Bár a megszokott időpontban lesznek a szentmisék, de fogadjuk el, hogy nem a megszokott módon, mert zsúfolt térben nem végezhetünk szentmisét. A templomtakarítókat szeretettel kérjük, hogy kezdjék újra a templom takarítását.

Nekünk hívő embereknek feladatunk az engesztelés a mi és a világ bűneiért.

Jövő vasárnap (2020. május 24.) az Úr Jézus mennybemenetelének ünnepe.

A szőlősi kápolnát látogató testvéreinknek szóló külön hirdetés:

A szőlősi hívek figyelmébe ajánljuk a következőket. A járványügyi helyzetre való tekintettel, a szőlősi kápolnában a szűk hely miatt – ahol hála Isten viszonylag sokan vesznek részt a szentmisén – a zsúfoltság veszélye fennáll, ami nem felel meg az egyházi és állami előírásoknak. Nagyon szépen kérünk benneteket, hogy türelemmel és fegyelemmel, megértéssel és sértődés nélkül viseljétek a megpróbáltatásokat. Ezért úgy döntöttünk, ha sokan jönnek össze, akkor nem végzünk szentmisét, de a kápolna előtt áldoztatunk és megbeszéljük a következő vasárnapi szentmise feltételeit. Eldöntjük, hogy hány személy lehet a kápolnában, aki később jött, kint maradhat, és őket is megáldoztatjuk.

Püspök atya, és az állami rendeletek szerint, aki 65 évnél idősebb, és a betegek, még ne vegyenek részt a szentmisén. Szenteltvíztartóban továbbra sincs szenteltvíz, és az állami rendeletek alapján tartsuk be a távolságot és használjunk lehetőleg maszkot.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .