Hirdetések

Hirdetés 2020. május 24-31.

Vasárnap:
reggel: Egyházközségünk élő és elhunyt tagjaiért, Bozsikné Kecser Katalin lelki üdvéért
este: Isten irgalmáért
Hétfő: Hálából jótevőkért
Kedd: Dinnyés István lelki üdvéért
Szerda: Ifjúságért, egy család megtéréséért
Csütörtök: Élő és meghalt magzatokért, egy édesanyáért és kisfiáért
Péntek: Tisztítótűzben szenvedőkért
Szombat: Szentlélek kiáradásáért és hálából a Szűzanya oltalmáért
Vasárnap:
reggel: Egyházközségünk élő és elhunyt tagjaiért
este: szabad

Vasárnap (május 24.) az Úr Jézus mennybemenetelének ünnepe, jövő vasárnap Pünkösd ünnepe.

A hétköznapi és vasárnapi szentmisék a szokott időpontokban fognak kezdődni. Most a májusi litánia miatt, mindig este van szentmise. Szombat este vasárnapi mise lesz (elővételezett szentmise), vasárnap (2020. május 24.) lesz délelőtt fél 9-es és esti szentmise is, de jövő vasárnaptól elmarad, 10 órakor Szőlősön és Gombán is szentmisét mutatunk be. Ismét helyreáll a szentmise látogatási kötelezettség.

A szentmisén való részvételre továbbra is vonatkoznak a nyilvános helyeken való szabályok. Maszkot kell viselni, egymástól megfelelő távolságot kell tartani. Az idősek, betegek, vagy akik ilyeneket ápolnak, jól gondolják meg, hogy eljönnek–e, természetesen nekik nem kötelező részt venni a szentmisén. Bár a megszokott időpontban lesznek a szentmisék, de fogadjuk el, hogy nem a megszokott módon, mert zsúfolt térben nem végezhetünk szentmisét.  Perselyezés a szentmise alatt nem lesz, az adományokat a kijáratnál levő kosárba kérjük, hogy tegyétek. Július 6-án kezdjük templomunk kifestését belülről. A templomtakarítókat szeretettel kérjük, hogy kezdjék újra a templom takarítását.

Szombaton (2020. május 30.) Apor Vilmos vértanú püspök ünnepe.

Nekünk hívő embereknek feladatunk az engesztelés a mi és a világ bűneiért.

Szombaton este fél hattól dicsőítő szentségimádás, gyónási lehetőség lesz templomunkban. A gyóntatószékben való gyónást problémássá teszi, hogy mindenkinek fertőtlenítenie kell a kezét. A pince előtt van két szék gyóntatásra, ott gyónjunk. Bármikor, bárki templom körül is kérhet gyóntatást, ha találkozunk.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .