Hirdetések

Hirdetés 2021. április 11-18.

Vasárnap (Húsvét II. vasárnapja, Isteni Irgalmasság vasárnapja):Mészáros és Borbás család élő és elhunyt hozzátartozóiért, Scherchoff István élő és elhunyt hozzátartozóiért
Hétfő: szabad
Kedd: szabad
Szerda: Szabó és Varró családért
Csütörtök: Elhunyt József lelki üdvéért
Péntek: A tisztítótűzben szenvedő lelkekért
Szombat (19.00): Rózsafüzértársulat élő és elhunyt tagjaiért
Vasárnap:
reggel (8.00): Élő Németh Mária, 60. születésnapra hálából
este (19.00): Antalicz Józsefné, született Szűcsi Erzsébetért és élő és elhunyt hozzátartozókért

Hála érte Istennek, április 17-én, szombattól kinyithatjuk templomainkat és újra jelen lehetünk a szentmise áldozat bemutatásán. A sülyi templomban ezentúl az esti szentmisék 19.00 órakor kezdődnek majd. A vasárnapi mise időpontokban változás lesz. A sülyi templomban reggel 8 órára módosul, az eddig ½ 9-kor kezdődő szentmise időpontja. A szőlősi kápolnában 10 órakor kezdődik, az eddig ½ 11 órás alkalom. Itt minden második héten lesz szentmise. A közben lévő vasárnapokon igeliturgia lesz. Mindez 2021. április 18-tól érvényes. A szombat esti szentmisék vasárnapra elővételezettnek számítanak. Kérjük megértéseteket és, hogy terjesszétek ezeket a tudnivalókat. Adja Isten, hogy szépen, buzgón éljünk a lehetőségekkel. A járványügyi biztonsági szabályok továbbra is érvényben vannak. Nincs szenteltvíz a bejáratnál, csak kézbe adással történhet az áldoztatás, maszkot kell viselni, annak is, aki már megkapta mindkét vakcinát. Egymáshoz közel csak azok lehetnek, akik egyébként is együtt élik az életüket (pl. a családban).

Április 11-én vasárnap délelőtt 10 órakor online szentmise közvetítés lesz. Horváth Bertalan atya, moderátorunk mutatja be, az úri templomból. A Szóró-Média facebook-oldalán látható. Aki ezt megtekinti, vagy más szentmisét az interneten, az ő számára itt Sülyben a plébánia udvarán ½ 12-kor lesz áldoztatás.

A Szentatya március 19-én, Szent József ünnepén megnyitotta a Család Szentévet. Ferenc pápa arra hívja egyházunk minden tagját, hogy elmélkedjük át az Amoris Laetitia, azaz a családban megélt szeretet c. apostoli buzdítását. Ez a könyv tudományos igénnyel, mégis a Ferenc pápától megszokott egyszerű és közvetlen nyelvezettel foglalja össze Egyházunk kétezer évnyi tanítását. Hasznos útmutató arról, hogyan éljük meg a hétköznapokban a házastársi és a családi szeretetet, hogy fel tudjuk mutatni a házasság értékeit ma, amikor oly sok támadás éri azt. A könyv most rendkívüli kedvezménnyel megvásárolható 1.000.-Ft-ért, vagy kikölcsönözhető a sekrestyében.

Az iskolákban most zajlik az első osztályba lépők beíratása. Apostolkodjunk, hogy minél több kisgyermeket írassanak a katolikus hit- és erkölcstanra.

Április 11-én vasárnap, délelőtt 11 órakor a férfiak szentségimádási órája lesz a templomban (kézfertőtlenítés, távolságtartás, maszkviselés legyen feltétlenül).

Az adónk 1-1 %-ának felajánlásával támogassuk egyházunkat, technikai száma: 0011 és az Egészséges és Erkölcsös Ifjúságért Alapítványt, adószáma: 191 80 117-1-13

Az Új Ember újságok a plébániai kis szentségimádó terem előteréből elvihetőek.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .