Hirdetések

Hirdetés 2020. április 19-26.

Vasárnap:
reggel: Egyházközségünk élő és elhunyt híveiért, Németh Máriáért
este: szabad
Hétfő: Ifjúságunkért, gyerekekért
Kedd: Koronavírusban szenvedőkért
Szerda: Családokért
Csütörtök: 60. születésnapra
Péntek: Engesztelésül népünk bűneiért
Szombat: Hálából 35. házassági évfordulóra
Vasárnap:
reggel: Szeibel Lászlóért, egyházközségünkért
este: szabad

2020. március 22. napjától a templomban a nyilvános liturgia szünetel. A vasárnapot szenteljük meg valamiképpen (pl. TV mise, szentírás olvasás, hosszabb ima, vallásos témáról beszéljünk, rászorulók megsegítése stb.)! Vasárnaponként 10 órakor szentmisét közvetítünk templomunkból az egyházközségi Facebook-oldalon és Youtube-csatornánkon.

Zárt ajtó mellett minden nap misézünk, aki akar, kérhet szentmise szándékot a plébánián, vagy telefonon (06-20/521-0654). A hitoktatást kövessük figyelemmel az iskolai oktatás keretében. A szentmisék most az egész egyházközségért kerülnek felajánlásra minden nap, aki akar, lélekben bekapcsolódhat, és felajánlhatja saját szándékaira.

Vasárnap (2020. április 19.) Isteni Irgalmasság vasárnapja. Gyakoroljuk az Isteni irgalmasság különböző áhítatait. Bízzunk Isten irgalmában, és mi is gyakoroljuk az irgalmat. Talán többen emlékeznek rá, azt szoktam mondani ezen a vasárnapon, hogy rendkívül fontos számunkra Isten irgalma, de az emberek nem törődnek vele. Úgy alakulnak az események, hogy valószínűleg egyre többen megértik és kérik Isten irgalmát.

A férfiak április 18-án, szombaton délelőtt rendbe tették a templom környékét, amit húsvétra nem tudtak elvégezni.

Szombaton (2020. április 25.) Szent Márk ünnepe, utána vasárnap szokott lenni a búzaszentelő körmenet. Most nem tudunk kimenni – bár jó ideje egyre kevesebben mentünk a Nagy Pista keresztjéhez, a Szőlő utca elejére –, de itt a templomban azért megáldjuk a búzát.

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .