Hirdetések,  Miserend

Lesz SÜLYI BÚCSÚ, de körmenet nélkül

Marton Zsolt Váci püspök Úr rendelkezése értelmében másképpen lesz a sülyi búcsú is.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

MARTON ZSOLT VÁCI MEGYÉSPÜSPÖK KÉRÉSE A ZARÁNDOKCSOPORTOKHOZ

Marton Zsolt váci megyéspüspök rendelkezése értelmében a járványhelyzet miatt a szeptember 5-6-i és 8-i Mátraverebély-szentkúti és Máriabesnyői Kisboldogasszony búcsúk, illetve a szeptember 12-13-án a Vác-Hétkápolnai templom búcsúja nem tarthatóak meg nagy létszámmal.

Az egymás iránti szeretetteljes felelősség érvényesülése érdekében Püspök atya, arra kéri a zarándokokat: ne keljenek útra és ne induljanak el tömegesen a zarándokhelyekre, valamint kéri a hívek imáit a betegek gyógyulásáért és a világjárvány megszűnéséért.

Szeptember 6-án, vasárnap a 10 órakor kezdődő szentmisét megtartjuk ünnepélyes módon, de az utána általában szép, népes, hagyományosan következő körmenetet az idén elhagyjuk. A szentmise a templom mellett, szabad térben lesz. A templomban is látható majd televízió készülékeken. Az interneten élő egyenes adásban közvetítjük. A szomszédos, testvér-egyházközségekből gyalogos zarándokok sajnos, most nem jöhetnek. Természetesen, azok, akiknek Sülyhöz való családi kötődésük van, ők igen. Azonban tisztelettel, de határozottan kérjük a járványügyi előírások gondos betartását. A beérkező útvonal pontokhoz kézfertőtlenítőket helyezünk el. A szájmaszk használata, a távolságtartás is fontos, főleg a belső térben. A szentmise liturgiája során szükséges elővigyázatossági cselekményekről a helyszínen adunk tájékoztatást. Egy konkrét példa: Dr. Lengyel Zsolt esperes atya kifejezett kérése, hogy kézbe áldozzunk! Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a szentáldozáskor az Úr Jézus testét a két kezünkből formált trónuson fogadjuk. Oldalt lépünk egyet, és úgy vesszük mi, magunkhoz. Elvinni a kezünkben távolabbra nem szabad.

Abban a reményben, hogy egy esztendő múlva valamennyien együtt ünnepelhetjük Kisboldogasszony születésnapját, most is, valamilyen módon vegyünk részt ebben. A neten való közvetítés elérhetőségét szombaton kiírjuk egyházközségünk honlapjára is.

Szertettel és tisztelettel, az egyházközség képviselőtestülete nevében,
Szabó László akolitus, plébánia szervező

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .