Hirdetések

Tájékoztatás elhunyt papjaink sírhelyéről

Kedves testvérek!

Mint közületek, sokan tudják, a tápiósülyi temetőben a felvezető járda mellett, a fából ácsolt keresztnél vannak elhunyt papjaink sírjai. Néhai Szabó András atya, falunk szülötte fogalmazott így: “Engem is oda temessetek, mert paptestvéreimmel együtt szeretnék majd feltámadni”.

A 2021. november 21-én elhunyt Köncse József atya holt testét is ott helyeztük nyugalomra. Köszönjük mindazoknak, akik azóta szépen gondozzák sírját, vagy akár csak egy szál virágot is visznek oda és imádkoznak érte.

Egyházközségünk képviselőtestülete úgy határozott, hogy elkészíttetünk egy nem műkő, nem gránit, de kőből való síremléket. Az eddigi tervek szerint majdnem teljesen fedett lesz. Régi típusú álló emlékekkel. Tudni illik, kettős sírhelyet váltott meg ott 25 évre az egyházközség. Tehát majd még egy paptestvér helyezhető József atya mellé. A feliratok az atyák nevét, születési, halálozási évszámait és papi jelmondataikat mutatják majd. Amennyiben valaki úgy érzi, hogy neki ehhez még lenne gondolata, kérjük, mondja el nekünk.

2022. július 03.

Szabó László, plébánia szervező akolitus

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .