Programajánló

Gyalogos zarándoklat Krakkóba

Gyalogos zarándoklat Krakkóba az Isteni Irgalmassághoz

2023. július 7-15. között már 11. alkalommal vehetünk részt a gyalogos zarándoklaton, ami Hidasnémetiről indul és az Isteni Irgalmasság Bazilikájába Krakkóba tart.

Fontos gyakorlati tudnivalók mielőtt elindulnál a zarándoklatra:

Az úton önállóan csak a 18. évüket betöltött emberek vehetnek részt. A 18 év aluliak szülői engedéllyel a felnőttek felügyelete alatt vehetnek részt a zarándoklaton.

Naponta 24-34 km-t teszünk meg gyalogosan változatos terepen, főleg aszfaltos utakon. Eközben az egész úton lemondunk a dohányzásról, az alkoholfogyasztásról, (a mobiltelefont lehetőleg csak este használjuk). Az úton betartjuk rendet és fegyelmet.

TÚRAFELSZERELÉS:

nagy hátizsák,

kis hátizsák (napi holminak),

jól bejáratott cipő, váltócipő

hálózsák

nap ellen sapka,

esőkabát,

személyes iratok (személyi- és diákigazolvány, EU egészségbiztosítási kártya, TAJ kártya…),

szentolvasó,

elemlámpa,

izolír(polifóm)

 

Ruhanemű:

vastag és vékony zokni,

meleg pulóver,

póló,

ing (nem ujjatlan),

fehérnemű.

legalább térdig érő szoknya vagy rövidnadrág (a jó ízlést és a zarándoklat vallásos jellegét ne sértse…).

Érdemes becsomagolni egy ünneplőt is, melyet a kegyhelyen fel tudsz venni.
  

Egyéb:

saját gyógyszer,

kötszer,

fásli,

kalcium, magnézium

  

Tisztálkodási felszerelés, vécépapír

           

Az étkezéshez:

tányér,

kanál,

kulacs,

bögre/pohár,

kés.


SZÁLLÁS:
Legtöbbször iskolákban, tornateremben vagy tantermekben (lehetőség szerint külön férfiak és nők), a padlón. Néha családok hívhatnak meg otthonaikba. Kérlek benneteket, hogy a családoknak hozzatok magatokkal valami kis apró ajándékot, amivel meg tudjuk hálálni a vendégszeretetüket. Ez lehet valami tipikus magyar, akár piros paprika, bor, vagy csokoládé. De nem feltétlenül étel kell, bármi lehet. Engedjétek szabadon a fantáziátokat. J

 

Krakkóban foglalunk szállást egy szerényebb szállodában, viszonylag közel a Bazilikához. Mindenki maga dönti el meddig marad Krakkóban, mivel a zarándoklat a zárónapon a Szentmisével ér véget. Kérlek benneteket jelezzétek majd, hogy szeretnétek-e szállást kérni és mennyi időre?

ÉLELMEZÉS: Biztosítva lesz kenyér, vaj, zöldség valamint tea és víz. Naponta lesz egy főtt étel (ebéd). A többiről mindenki maga gondoskodik, hazulról hozott ennivalóval. Nem mindig lesz lehetőség bevásárolni!!!

 

TISZTÁLKODÁSI LEHETŐSÉG: a nap végén van. Iskolákban zuhanyzók.

 

CSOMAGSZÁLLÍTÁS: A csomagjainkat egy teherautó szállítja naponta a szálláshelyre. Nekünk csak a napi felszerelést kell vinni esőkabát, rózsafüzér, kulacs víz, némi étel, ivóedény) egy hátizsákban.

 

ORVOSI ELLÁTÁS: Ha valaki gyógyszert szed, a megfelelő mennyiséget hozza magával, az esetleges betegséget be kell jelenteni az orvosi szolgálatnak. Mindazok, akik betegség vagy más fontos ok miatt nem bírják a napi távot beszállhatnak autóba, s előremehetnek a következő szálláshelyre. Érdemes magunkkal hozni a vízhólyagok kezelésére szükséges eszközöket (tű, géz, fertőtlenítőszer, betadin, ragtapasz) illetve hólyagtapaszt a kialakuló hólyagok kezelésére.

 

UTAZÁS: Hidasnémetire mindenki maga szervezi az utazást, úgy mint hazafelé. A zarándoklat a zárónapon a Szentmisével ér véget, ezért attól függően, meddig szeretnénk maradni Krakkóban, vásárolunk jegyet a buszra vagy vonatra. Az utazási lehetőségeket itt nézhetjük meg: https://www.flixbus.hu

Érdemes előre váltani jegyet.

 

BIZTOSÍTÁS: Mindenkinek szereznie kell az Európai Biztosítási Kártyát, ami biztosítja az ingyenes sürgősségi ellátást külföldön. (járási hivatalban, kormányablaknál lehet igényelni személyesen vagy meghatalmazással) Ha szeretnél, lehet egy egyszerű utasbiztosítást is kötni (arra az esetekre, melyet nem fedez az Európai Biztosítási Kártya).

 

SZOLGÁLATOK:

Nekünk magunknak meg kell szerveznünk a biztonságos és tartalmas zarándoklást. Szükségünk lesz egymás segítségére a következő feladatokban:

éneklésvezetés,

forgalomirányítás,

csomagpakolás,

vezetés,

rendrakás a pihenőhelyeken,

főzés.

 

Hidasnémetin, a zarándoklat előtt megbeszéljük, ki miben tud segíteni.

 

A krakkói zarándoklat részvételi díja: 15.000 Ft

Kérlek a bankszámlaszámomra utald az összeget.

 

Starostka Stanislaw 2133 Sződliget, Szabadság tér 7.

CIB Bank: 10700196- 68374651- 51100005

A közleménybe kérlek írjátok be, hogy Krakkó 2022.

 

Szaniszló atya SDS

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .