Hirdetések

Hirdetés 2023. december 03-10.

Vasárnap – ADVENT I. vasárnapja (december 03., 1. gyertya gyújtása): 
10.30: Cseri Ferencért, élő és elhunyt hozzátartozókért; elsőáldozók bemutatása
18.30: Egy elhunyt édesanyáért és Csollák Aranka halálának évfordulójára

Hétfő (Damaszkuszi Szent János) 
6.00: Tisztító tűzben szenvedő lelkekért; Tyahúr György, neje Holecz Erzsébet és fiuk György lelki üdvéért
Kedd 
6.00: igeliturgia
Csütörtök (Szent Ambrus)
6.00: igeliturgia
Péntek (Szeplőtelen Fogantatás főünnepe)
6.00: Édesapáért
Szombat
6.00: szabad
18.30: Hálából születésnapra

A szőlősi kápolnában szombat este 17.00-kor szentmise lesz.

Vasárnap – ADVENT II. vasárnapja (december 10., 2. gyertya gyújtása): 
10.30: szabad
18.30: szabad

Adventben a roráték rendje: hétfőn, pénteken és szombaton reggel hatkor mise lesz; kedden és csütörtökön reggel hatkor igeliturgia. A roráték után rózsafüzérimádság lesz a templomban, valamint közös reggelire hívom a testvéreket a plébániára.

Ismét megvásárolhatóak a Szent István Társulat akciós könyvei a kijáratnál.

Sokéves hagyományunk, hogy karácsonyi ajándékcsomagokat gyűjtünk a kárpátaljai rászoruló magyar gyerekeknek. Cipősdobozba kérünk játékot, tanszert, édességet, mesekönyvet (romlandó ételt NE) kérünk becsomagolni, s ráírni, hogy éves fiúnak vagy lányak szánják. Dec. 17-e este 7-ig lehet leadni a plébánián vagy a sekrestyében.

December 1-jétől ismét lesz Adventi ablakok városunkban. November 27-ig lehet jelentkezni; advent folyamán pedig az egyházközség Facebook oldalán lesz az aznapi térkép az ablakvadászathoz. A megtalált ablakokért jutalom jár karácsonykor.

December 3-án vasárnap, a délelőtti szentmisét követően kb. negyedórás, a szeretetről szóló rövid előadást ad elő templomunkban a délvidéki Csantavérről érkező gyermekcsoport. Utcai Róbert csantavéri plébános atya hosszú évek óta végzi missziós tevékenységét a nehézsorsú fiatalok segítésében és az identitásőrző programok szervezésében. Mostani, Tápió menti látogatásuk során vasárnap plébániánkon vendégeskednek, ennek keretében adják elő rövid előadásukat, melyre mindenkit szeretettel várunk.

December 09-én a városi adventi vásáron a szőlősi keresztény ovi Bárányka csoportja kéri, hogy támogassuk őket a készítményeik megvásárlásával.

December 10-én, vasárnap a délelőtti mise előtt lesz a következő gyerekprogram a plébánián, 8.30 és 8.45 között van a gyülekező, miséig tart a program.

December 16-án, a szombat esti misében lesz a felújított orgona megszentelése, s a mise után ad koncertet Diósi Tamás orgonaművész.

Aki még nem fizette be az egyházi hozzájárulását, a sekrestyében megteheti.

Pálfalvi Tamás
kormányzó

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .