Lelki morzsák

Szegedi László atyát sülysápi szolgálatának 50. évfordulóján köszöntjük!

Dr. Szegedi Lászlót 1959-ben szentelték pappá Budapesten, papi jelmondata „Hűséges az Isten” (1Kor 10,13) lett. 1973-tól kezdve 2020-ig, nyugdíjazásáig Sülysáp–Tápiósüly plébánosa volt, de ma, 50 év után is jelen van és szolgálja a közösséget. Hálát adunk mindazokért a kegyelmekért, amelyekkel a Mennyei Atya megajándékozott bennünket László atya életén és szolgálatán keresztül és ezzel az interjúval idézzük fel életének néhány fontos pillanatát.

Lelkipásztori feladatokat látott el Izsákon, Tápiószelén, Tápiószecsőn, Cserhátszentivánon. Papi hivatásának középpontjában az Isten országának építése, a közösségépítés, az ifjúságpasztoráció és a munkatársnevelés álltak. Lelkipásztori tevékenysége az Oltáriszentség és a Szűzanya mély tiszteletéből táplálkozott. Gazdag életútjából fontos kiemelni, hogy az egyházmegye ifjúsági referenseként szolgálta a fiatalokat, az 1987-ben megszületett Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösségben kibontakozott karizmák által és indította el a regionális szervezésű ifjúságpasztorációt, amely országosan egyedülálló és ma már az egyházmegye teljes területét lefedi.

Forrás: Váci Egyházmegye

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .