Hirdetések

Hirdetés 2020. október 24. – november 01.

Vasárnap:
reggel (8.30): Élő Gazsi Zolika születésnapjára, hálából, áldásért és hálából születésnapra
este (18.00): Hálából születésnapokra
Hétfő (18.00): Zelenák és Hevér család élő és elhunyt tagjaiért
Kedd (18.00): Dinnyés István, neje Szűcsi Margit és nagyszülők, valamint élő családtagokért
Szerda (18.00): Hálából születésnapra és elhunyt édesapa lelki üdvéért
Csütörtök (18.00): Hálából keresztelésért
Péntek (18.00): Meghalt Édesapa lelki üdvéért
Szombat (18.00): Dinnyés család élő és meghalt tagjaiért
Vasárnap:
reggel (8.30): Elhunyt hozzátartozókért
este (18.00): Bozóki István, élő és elhunyt hozzátartozókért

Szerda (október 28.) Szent Simon és Júdás-Tádé apostolok ünnepe.

Októberben hétköznap mindig este vannak a misealkalmak, novembertől a keddi és a pénteki napokon reggel ismételten 7-kor lesznek. A Szőlősi kápolnában a vasárnapi szentmisék délelőtt ½ 11-kor vannak. A jövő vasárnap, november elsején ott igeliturgia lesz.

Csütörtökönként minden héten – kivéve Elsőpéntek hetén – az esti szentmise után, egy órás szentségimádás van. Énekes, csendességes, saját szavas imás adoráció. Mindenkit szeretettel várunk.

A Mindenszentek ünnepével kapcsolatos sírszenteléseket kérjük előre jelezni a sekrestyében. A sír, vagy urnafülke feliratát, illetve a körülbelüli helyét is a temetőben. A bejelentett sírok szentelése november elsején, vasárnap délután 2-kor kezdődik majd. Ezen a napon délután 5-kor lesz a temetőben a keresztnél a minden megholtakért való, hagyományos „temetői ájtatosság”. Legyünk jelen. Alatta, ½ 6-tól József atya gyóntat a templomban.

A múlt vasárnapi adományaitokból 90 ezer Ft-ot utalhattunk a „Missziók javára”. Ez ismét nagylelkű Tőletek. Egy évben 5 ilyen ún. központi gyűjtés van. Az idén még egy lesz, a karitász céljaira. Mostanában azért olyan sűrű ez, mert a tavasszal kettő elmaradt a gyűjtést illető időben. A világjárvány okán zárva voltak a templomok.

Az Egészséges és Erkölcsös Ifjúságért Alapítvány hálásan köszöni az adózóknak, az előző évi adójukból, a számára felajánlott 1%-okat. Ez 561.000,-Ft-ot jelent.

A Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség az idén krisztusi korú, 33 éves. Nagyon értékes elismerést, kitüntetést kapott. Ez a „Fiatalok a Polgári Magyarországért” díj. Olvashatunk róla honlapunkon is.

Mindenkinek köszönjük, aki elöljáróink kérésének megfelelően és embertársaink egészségének védelme érdekében betartja a covid járvánnyal kapcsolatos előírásokat, szabályokat. Kérjük, hogy ide a templomba és szőlősi kápolnába járó közösségünk legyen kitartó és egységes ebben. A magánéletében mindenkinek szeretnénk meghagyni az e témáról való gondolkodása szabadságát. Fontos azonban, hogy imádkozzunk felelős vezetőinkért, szakembereinkért, a gyógyításban részt vevőkért és a járvány megszűnéséért!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .