Miserend

Ünnepi miserend – 2020 Karácsony

Különleges esztendőnk van. Egyrészt a Covid-járvány miatt, de amiatt is, mert Szegedi László atyánk nem tud már önállóan szentmisét bemutatni. Hála érte Istennek, amiért így is közöttünk lehet. Kérjük tehát a megértő elfogadást a hagyomány változása miatt. Gyönyörű lehet az ünnepünk, ha törekszünk, most még inkább szépen szeretni egymást, szűkebb családunkban és az egyházközségünk nagy családjában. A Szentestét tudatosan tegyük vallásosan széppé, amikor összegyűlünk az otthoni karácsonyfa körül. Énekeljünk karácsonyi énekeket, a szentírásból olvassuk fel Jézus születésének történetét. Irodalomból, költészetből is meríthetünk ide illő műveket. Ha vannak velünk gyermekek, őket is vonjuk be.

Sok hírért és majd a karácsonyi ünnepkör alkalmainak időpontjai miatt, látogassuk az egyházközség honlapját. Itt lehet majd csatlakozni a pénteki ½ 9-es és a szombati 10 órai szentmisék megtekintésére is. Akinek nem áll módjában internetezni, vele építsünk ki kapcsolatot és segítsük tájékozódni az esetleges változásokról, vagy bármi tudnivalóról. Ez is lehet adventi jó cselekedetünk.

Az utolsó hajnali mise december 23-án, szerdán lesz. December 24-én, csütörtökön, Ádám Éva napján, reggel 7 órakor lesz a szentmise. Előtte ½ 7-től gyóntatás a templomban és szükség esetén utána is. Szegedi atya az irodájában fog gyóntatni. (Viseljünk maszkot, amikor bemegyünk hozzá és az egyéb járványügyi feltételeket is tartsuk be!) Éljünk a lehetőséggel, legyen ez bűnbánati délelőtt és böjtös nap is, mely este már feloldódik. A járványhelyzet miatt sajnos az éjféli mise idén elmarad. A hagyományos délutáni pásztorjáték is.

December 25-én, pénteken, Nagykarácsony napján, az ünnepélyes nagymise ½ 9-kor kezdődik. Tehát, nem 10 óra, mint az előző években. A szőlősi kápolnában lesz ½ 11-kor szentmise. A sülyi Kisboldogasszony templomunkban este 6-kor is lesz. Ez három lehetőség. Valamelyiken mindenki, aki teheti, igyekezzen részt venni. Karácsony, Urunk születése Főünnep, parancsolt ünnep. Ezen a napon teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki a pápa Urbi et Orbi áldását (…) áhítattal fogadja, akkor is, ha fizikailag nincs jelen, de a szertartást televízión, vagy rádión, vagy világhálón keresztül áhítattal, őszinte szívvel óhajtva veszi. (vö. A Búcsúk Kézikönyve, 51. oldal)

Szombaton, Karácsony másnapján, Szent István, Krisztus első vértanújának ünnepén egy szentmise lesz a sülyi templomban, délelőtt 10 órakor.

Vasárnap (december 27.) a Szent Család, Jézus, Mária és József ünnepe. Vasárnapi misék a megszokott rend szerint, Szőlősön ½ 11-kor igeliturgia lesz. Imádkozzunk majd családjainkért és az emberiség nagy családjáért!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .