Hirdetések

Virágvasárnap ünnepe a tápiósülyi templomnál – 2020. 03. 28.

A COVID-19 járvány miatt, idén rendhagyó módon ünnepeljük az Úr Jézus Jeruzsálembe való bevonulását. Kérjük, mindenki a maga lehetősége szerint vegyen részt benne. Legyünk elfogadóak, egymást segítőek, szeretetből.

A templom előtt, vasárnap reggel ½ 9-kor Szegedi atya és József atya megszentelik a barkát. Azután bevonulnak a templomba és bemutatják az ünnepi szentmisét. A passiót Szent Márk evangéliumából (15. 1-39) József atya fogja felolvasni. A szentmise ki lesz hangosítva a templomból. Oda ugyanis a hívek nem mehetnek be. A mise keretében József atya és akolitus segítője kijönnek a templom elé megáldoztatni azokat, akik azért is jöttek, hogy ebben részesülhessenek. A gyónásra a mise előtt nyolc órától lesz lehetőség. A szertartást, szentmisét, online közvetítjük ennek elérhetőségéről egyházközségünk honlapján lehet tájékozódni.

A szentmise végén a szentelt barkából vihetünk otthonainkba. Ami megmarad, azt városunk sülyi részének keresztjeihez tesszük majd. Onnan lesz elvihető.

Akik ½ 9-re nem tudnak eljönni, hogy részt vegyenek mindebben, de online szentmisén részt vettek és szentáldozáshoz szeretnének járulni, ők 11 órára érkezzenek a plébánia udvarára. Ott egy rövid bűnbánati cselekmény után általános feloldozást kapnak bűneik alól. Ezután József atya megáldoztatja őket.

Virágvasárnapon, más időpontban nem lesz Sülyben szentmise. A Szőlősi Kápolnában sem. A Nagyhét Szent Három Napja eseményeiről később adunk tájékoztatást.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .