Hirdetések

Hirdetés 2020. március 22-29.

Vasárnap:
reggel: Szepesi József, neje Szabó Teréz, lányuk Mária
este: Holecz József és neje Mihályi Rozália lelki üdvéért
Hétfő: Egy szándék megvalósulásáért
Kedd: Bálint Irén és élő, elhunyt hozzátartozókért
Szerda: Dinnyés István, Gazsi Margit
Csütörtök: szabad
Péntek: Tari József, neje Bugyi Margit, menyük Köteles Zsuzsanna és hozzátartozók
Szombat: Elhunyt Kohajda László, testvérei és szülei lelki üdvéért
Vasárnap:
reggel: Nagy és Zakar család élő és elhunyt tagjaiért
este: Scherhoff István és hozzátartozókért

Vasárnaptól (2020. március 22.) a templomban a nyilvános liturgia szünetel, még egyértelműbben: MISEHALLGATÁSRA személyes megjelenéssel NINCS LEHETŐSÉG, de a vasárnapi reggeli mise idejében nyitva lesz a templom, aki akar, bemehet imádkozni. A vasárnapot szenteljük meg valamiképpen (pl. TV mise, szentírás olvasás, hosszabb ima, vallásos témáról beszéljünk, rászorulók megsegítése stb.)!

A betegeket húsvétra elláttuk. Amennyiben haldokolna valaki, ellátjuk, ha igénye van rá. Zárt ajtó mellett minden nap misézünk, aki akar kérhet szentmise szándékot a plébánián, vagy telefonon. A hitoktatást kövessük figyelemmel az iskolai oktatás keretében. A keresztelés és első áldozás időpontjáról bizonytalan ideig nem tudunk tervezni.

Mi, hívő emberek törekedjünk hitünk szellemében gondolkodni, beszélni a jelen helyzetről. A világias emberek, ha jól megy a soruk, azt hiszik, hogy mindig így marad. Ha bajuk van, kétségbeesnek. A gonosz ezeket az érzéseket fokozza. Szűzanya Fatimában azt mondta az első világháború végén, ha az emberek nem térnek meg, újabb világháború jön, ha akkor sem, elterjed a kommunizmus, majd a Szentatyát üldözik (terrorizmus jön), de végül Szent Szívem győzni fog. A világ tele van égbekiáltó bűnökkel. Mi engeszteljünk, könyörögjünk bocsánatért, bízzunk örök üdvösségünkben, és bízzunk Isten gondviselésében földi életünkben. Ne engedjük, hogy a hisztérikus hullám bennünket is elsodorjon. Az előírásokat természetesen tartsuk be, bízzunk a Gondviselésben, amibe a nehézségek elszenvedése is beletartozik.

Az elmaradt egri családos lelkigyakorlatunkon Szegedi atya a tisztító tűzről beszélt volna. Dinnyés Patrik kérte, hogy atya előadását mondja el kamera előtt, amit ő felvett, s fel fogjuk tenni egyházközségi honlapunkra.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .