Hirdetések

Hirdetés 2021. december 19-26.

Vasárnap (Advent negyedik vasárnapja, december 19.):
reggel (10.30): Hálából unokáinkért, Mátéért, Fanniért, Alexandráért, Viktóriáért és szüleikért
este (18.00): Szabó István és neje, Benkó Mária és gyermekeik lelki üdvéért és az előző heti szándékokért

Szombat (Nagykarácsony napja, december 25.):
reggel (10.30): A Tápiósülyi Egyházközség élő és elhunyt tagjaiért

Vasárnap (Kiskarácsony napja, december 26.):
reggel (10.30): Benkó Gábor, Dobos Rozália és elhunyt családtagokért
este (18.00): Borbás István és fia, István lelki üdvéért és élő hozzátartozókért és a héten temetett Fehér Tiborért, Szőke Andrásné, Szűcsi Erzsébetért és Bugyi Ferencért

Kedves Testvérek! Szeretettel hívunk benneteket a következő programra:

2021. advent 4. vasárnapján, december 19-én este negyed hatkor, karácsony előtti lelki ráhangolódás lesz templomunkban Krisztus Születése ünnepére. Eljön hozzánk Káposztássy Béla, gyáli plébános atya és beszédet mond nekünk. A szentmise ideje alatt, melyet Barotai Endre atya mutat be, Béla atya gyóntatni fog. Éljünk ezzel a jó lehetőséggel minél többen.

Hétköznapokon, hajnali misék nincsenek, de hétfőtől csütörtökig, reggel 6 órakor igeliturgiák vannak, áldoztatással. Pénteken reggel nem lesz igeliturgia. Szenteste napján délután 4 órára elkészül a templomi betlehem. Ekkor már megtekinthető lesz. Az idén a járványos különös helyzet miatt, amiben vagyunk, nem készült misztériumjáték, de helyette Jézus születéséről vetítünk majd egy fél órás, szép animációs filmet a gyermekek számára a templomban. Este 10 órakor (december 24-én) lesz az elővételezett Karácsonyi Szentmise, az ún. Éjféli mise. Barotai atya mutatja be.

December 25-én, szombaton, Nagykarácsony napján, itt a templomban ½ 11-kor lesz a Nagymise. Az interneten közvetítjük ezeket az ünnepi szentmiséket. Elérhetőségük honlapunkról lehetséges. December 25-én esti szentmise nem lesz. Szőlősön ezen a napon sem igeliturgia, sem szentmise nem lesz.

A Szent Mónika imaközösség vasárnap délután 3-kor találkozik a templomban.

A karácsony előtti betegellátás a december huszonharmadikán, csütörtökön, délelőtt lesz. Lesz akihez már reggeli órákban, de olyan is, akihez dél körül érünk el. Természetesen mindenki beveheti a gyógyszerét és a szentségi böjtöt a dél körüliek nem kell, hogy megtartsák. Étkezhetnek. Az az idős, vagy súlyosbeteg testvérünk, aki szentgyónás, betegek kenete miatt papot kér, ő maga, vagy a hozzátartozója a sekrestyében jelezze ezt. Név, cím, telefonszám szükséges. A más betegeket az akolitusok áldoztatják meg. Az eddigi elsőpéntekes idősekhez is ekkor megyünk majd. Változást, vagy új igényt a 30/473-9278-as telefonszámon, Szabó Lászlónál is jelezhetünk.  

Szeretettel ajánljuk nektek karácsonyi ajándék ötletként Főtisztelendő dr. Farkas László atya Szentmisekalauz című könyvét. A könyv bolti ára: 2490 Ft. A sekrestyében 2000 Ft-ért kapható.

Az egyházi hozzájárulás begyűjtése befejeződött Szőlősön és a sülyi részen is. Mindenki nagylelkű adományát hálásan köszönjük. Néhányan még halogatták a befizetést. Őket kérjük, ha lehetséges, még az idén rendezzék tartozásukat, területi adószedőjüknél.

Fehér Tibor temetése szerda délután 2-kor, Szőke Andrásné, Szűcsi Erzsébet temetése csütörtök délután 2-kor. Bugyi Ferenc temetése csütörtökön, délután 3-kor lesz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .