Elsőáldozás - 2021

Szülők és Elsőáldozók értesítése szentgyónás szombatján – 2021

Kedves Szülők és Elsőáldozók!

Küszöbön áll az első áldozás szép ünnepe. 2021. május 30-án, Szentháromság vasárnapján a tápiósülyi, Kisboldogasszony temploma vár minket.

– Az első áldozásra készülő gyermekek gyóntatása május 29-én, szombaton délután három és öt óra közötti időben lesz. A konkrét időpont szabadon megválasztható. Két atya gyóntat. József atya a templomban, a gyóntatószékben, Szegedi atya a plébániai irodájában.
– A szülők, hozzátartozók gyóntatása a gyermekekkel együtt lehetséges. A felnőttek közül, ha valakinek kérdéses, hogy gyónhat-e, járulhat-e szentáldozáshoz, kérdezze meg Szegedi László, vagy Köncse József atyát. Gyónás után Szabó Lászlót keressék fel a gyerekek.
Az Első áldozás vasárnapján tehát reggel ¾ 10-kor van a gyülekezés a plébánia udvarán, ahonnan a gyermekek az egységes szép fehér ruhájukban vonulnak majd ünnepélyesen a templom szentélyébe. A kislányok haját díszítheti koszorú, diadém, vagy fátyol. „Kismenyasszony-ruha” a szentmisén nem kívánatos viselet! Akinek mégis van ilyen, ő majd otthon fényképezéshez, vagy az ünnepi ebéd alatt viselheti családja körében. A templomban az első padtömbök ülőhelyei az Édesanyákat illetik. Más családtagok azt ne foglalják el. A maszkviselés, belépéskor a kézfertőtlenítés szükséges. A templom hűvös (15 °C ). Ehhez képest öltözzünk.
– A szentmise után lesz mód a templomban, vagy a plébánia udvarán a fotózásra. Szentmise közben kérjük mellőzni a templomban a mozgást a felvétel készítéséért. Ennek a járvány elleni nagyobb biztonságra törekvés is oka, illetve, hogy ne rontsuk a szent esemény áhítatát. Az egyházközségünk médiás munkatársai a legfontosabb eseményekről rögzítenek felvételeket és egyenes közvetítést is adunk az interneten, youtube-csatornán. A linkje a honlapon elérhető. A szentmise után a plébánia nagytermében a gyermekek számára ún. agapé, szeretetvendégség lesz. Ez mintegy 25 percet vesz igénybe. Kérjük, hogy oda csak az édesanyák jöjjenek be velük. Azután történhet a fotózás a templomban az oltároknál, a szentélyben, a Szűzanya szobra előtt, a templom körül a parkban, illetve lehet majd haza indulni.
– Az első áldozás vasárnapja utáni hét, két napján, pénteken és szombaton (június 4. és 5.) esti szentmisékre várjuk a gyermekeket, lehetőleg kísérővel. Abban a reményben, hogy így, szép gyakorlattá válik számukra az Oltáriszentségi Jézussal való rendszeres találkozás, táplálkozás. Pénteken (június 4-én, este 7-kor) értük és segítőikért mutatjuk be a szentmise áldozatot. A szombati napon (június 5.) délután előbb 5 órára kérjük elhozni a gyermekeket, mert játékos foglalkozást szervezünk nekik a 7 órai szentmise előtt.
– Úr Napja Ünnepe 2021-ben, június 6-án lesz. Tartunk Úrnapi körmenetet. Ezen a vasárnapon, mindenképpen a 10 órakor kezdődő nagymisére várjuk az elsőáldozókat. (Kérjük szépen, 10 perccel előbb érkezni.) Az addig náluk lévő fehér ruhákban érkezzenek. Az elsőáldozók, a szentélyben ülnek majd a szentmise alatt. Onnan indulnak a sziromhintésre a körmenetbe. Kis kosarat hozzanak, melybe a szirmot rakjuk. Előtte való szombati napon gyűjtsenek virágszirmot és hozzák el a plébániára.
– Az egyenruhát az Úrnapi körmenet végén kell leadni a plébánián, név szerint.

A szép ünnep reményében és az eddigi figyelmes készülődést, áldozatos közreműködést megköszönve és a további jó kapcsolatra is gondolva, tisztelettel:
Dr. Szegedi László atya, Tel.: + 36-20/521-0654
Köncse József atya, Tel.: + 36-30/160 -8973
Szabó László hittanár, Tel.: + 36-30/473-9278
e-mail: tapiosuly01@gmail.com

Egyházközségünk honlapján követhetőek az időszerű, fontos tudnivalók.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .