Programajánló

Virrasztás a Szentsírnál

A nagypéntektől nagyszombat estéig tartó időszak szép katolikus hagyománya a szentsír virrasztás. Egyrészt búcsúzunk az értünk hús-vér emberré lett, bűneink miatt keresztre feszített szerettünktől, Jézustól.  Másrészt kifejezzük hittel teli reményünket, várakozásunkat a felkent Krisztus ígért feltámadása iránt. Virrasztunk, várjuk felkelő Napunk, a félelmeinknek határt szabó Megváltó eljövetelét.

 
Marton Zsolt váci megyéspüspök rendelkezése alapján – tekintettel az országos helyzetre – az idei évben nem lehet a templomokban megtartani a Szent sír előtti virrasztást. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezt ne tehetnénk meg egyházközségként, otthonainkban. A csatolt táblázatban kérjük beírni a vállalt időpontokhoz a virrasztó (vagy virrasztó közösség) nevét. Elsősorban arra törekedjünk, hogy az üres időpontokat feltöltsük, és csak ezt követően csatlakozzunk másokhoz. Természetesen az egyéni vállalás mellett lehetséges a családos, vagy közösségi szintű virrasztás is.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .