Elsőáldozás - 2021,  Hirdetések

Tájékoztató az elsőáldozásról – 2021

Kedves Szülők és Elsőáldozók!

Hamarosan elérkezik az első áldozás szép ünnepe. 2021. május 30-án, Szentháromság vasárnapján a tápiósülyi Kisboldogasszony templomban, a 10 órakor kezdődő szentmise keretében. Akkor majd ¾ 10-re kell érkezni, fehér ruhába öltözötten, a plébánia udvarára. Addig a jó felkészülés érdekében még sok mindent kell tennünk.

A gyerekeket kétszer hozzuk majd a templomba szerdai napokon délután 5 órára, gyakorlásra. Ez a két nap: május 19. és 26. Az alkalmak körülbelül negyvenöt percesek lesznek.
Az első áldozásra készülő gyermekek gyóntatása május 29-én, szombaton délután három és öt óra közötti időben lesz. A konkrét időpont szabadon megválasztható. Két atya gyóntat.
A szülők, hozzátartozók gyóntatása a gyermekekkel együtt lehetséges. A felnőttek közül, ha valakinek kérdéses, hogy gyónhat-e, járulhat-e szentáldozáshoz, kérdezze meg Szegedi László, vagy Köncse József atyát.
Az Első áldozás vasárnapján tehát, reggel ¾ 10-kor van a gyülekezés a plébánia udvarán, ahonnan a gyermekek az egységes szép fehér ruhájukban vonulnak majd ünnepélyesen a templom szentélyébe. A kislányok haját díszítheti koszorú, diadém, vagy fátyol. „Kismenyasszony-ruha” a szentmisén nem kívánatos viselet! Akinek mégis van ilyen, ő majd otthon fényképezéshez, vagy az ünnepi ebéd alatt viselheti családja körében. A templomban az első padtömbök ülőhelyei az Édesanyákat illetik. Más családtagok azt ne foglalják el. Egyelőre úgy tudjuk, a maszkviselés szükséges lesz.
– A szentmise után lesz mód, a templomban, vagy a plébánia udvarán a fotózásra. Szentmise közben, kérjük mellőzzék a templomban a mozgást a felvétel készítéséért. Ennek a járvány elleni nagyobb biztonságra törekvés is oka, illetve, hogy ne rontsuk a szép, szent esemény áhítatát. Az egyházközségünk médiás munkatársai a legfontosabb eseményekről rögzítenek felvételeket és egyenes közvetítést is adunk az interneten.
– Az első áldozás vasárnapja utáni hét két napján, pénteken és szombaton (június 4. és 5.) esti szentmisékre várjuk a gyermekeket, lehetőleg kísérővel. Abban a reményben, hogy így szép gyakorlattá válik számukra az Oltáriszentségi Jézussal való rendszeres találkozás, táplálkozás. Pénteken (június 3.) értük és segítőikért mutatjuk be a szentmise áldozatot. A szombati napon (június 4.) délután előbb, 5 órára kérjük elhozni a gyermekeket, mert játékos foglalkozást szervezünk nekik a szentmise előtt.
Úr Napja Ünnepe 2021-ben, június 6-án lesz. Ha a járványhelyzettel kapcsolatos rendelkezések megengedik, tartunk majd „Úrnapi Körmenetet”. Ezen a vasárnapon, körmenet nélkül is, mindenképpen a 10 órakor kezdődő nagymisére várjuk az elsőáldozókat. Az addig náluk lévő fehér ruhákban érkezzenek. Az elsőáldozók, a szentélyben ülnek majd a szentmise alatt. Onnan indulnak (!?) a sziromhintésre, a körmenetbe. Kis kosarat hozzanak, melybe a szirmot rakjuk. Előtte való szombati napon (június 5.) gyűjtsenek virágszirmot és hozzák el a plébániára.
– Az egyenruhát az Úr-napi körmenet végén kell leadni a plébánián, név szerint.
A szép ünnep reményében és az eddigi figyelmes készülődést, áldozatos közreműködést megköszönve és a továbbiakra is kérve, tisztelettel:

Dr. Szegedi László atya, Tel.: +36-20/521-0654
Köncse József atya, Tel.: +36-30/160-8973
Szabó László hittanár, Tel.: +36-30/473-9278
e-mail: tapiosuly01@gmail.com
Egyházközségünk honlapján követhetőek az időszerű, fontos tudnivalók.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .