Hirdetések

Hirdetés 2022. április 10-17. – NAGYHÉT

Vasárnap – Virágvasárnap (április 10.):
10.30: Hálából születésnapokra és a kapott kegyelmekért
18.00: Borbás István és fia István lelki üdvéért és élő hozzátartozókért és a héten temetett ifjú Farkas Gáborért

Nagycsütörtök: 18.00 – Szentmise az utolsó vacsora és az Oltáriszentség alapítása emlékére

Nagypéntek: 18.00 – Az Úr Jézus szenvedésének emléknapja, Passió éneklés, kereszthódolat

Nagyszombat: 18.00 – A mi Urunk Jézus Krisztus feltámadásának ünneplése

Vasárnap – Húsvét vasárnap (április 17.):
10.30: A Tápiósülyi Egyházközség összes élő és elhunyt tagjáért, papjainkért
18.00: Antalicz Józsefné, született Szűcsi Erzsébet és élő és elhunyt hozzátartozókért

Virágvasárnap aki teheti a fél 11-es szentmisére jöjjön, melyet kis körmenettel tartunk. Virágvasárnap délután 3 órakor a templomban keresztúti ájtatosság van. Ezen a napon a szőlősi kápolnában is lesz szentmise.

Gyónási lehetőség:

  1. Virágvasárnap a 10.30-as ünnepi szentmise után Sánta János atya biztosít gyónási lehetőséget. A szentmise és a körmenet alatt pedig Szegedi atya az irodájában gyóntat.
  2. Virágvasárnap 17.30-tól reményeink szerint Karácsondi és Barotai atyák gyóntatnak, illetve miséznek.

A nagyheti szertartások 18 órakor kezdődnek Szegedi atya vezetésével. Húsvét vasárnapján a szőlősi kápolnában nem lesz szentmise. Húsvét hétfőn a sülyi templomban sem lesz szentmise. Az esti misék egyébként, április 30-ig 18.00 órakor lesznek.

A Szent Sírnál ismét a régi rend szerint, részt vehetünk az értünk meghalt Jézus előtti hódolatban, virrasztásban. A bejáratnál elhelyezett táblázatra iratkozzunk fel! Ha van vállalkozó imaközösség, csütörtökön este is lehet egy órahosszás imát tartani a templomban.

Első pénteken este sok fiatal vett részt, a számukra rendezett programon a templomban, illetve a plébánián. Külön köszönjük az alkalom gondozását Pesti Dórának, Pelyhe Virágnak és társaiknak. Valószínűleg május első péntekjén  lesz folytatás.

Hálásan köszönjük mindazok fáradságát, akik segítettek templomunk belső és külső takarításában, az ünnepre való rendbe és széppé tételében. A Stabag Alunorm munkatársainak is külön köszönjük segítségét. Isten áldja meg őket!

Múlt hétvégén a Szentföld javára gyűjtöttük a perselyadományokat. 91.600,- Ft-ot adtak a testvérek. Isten fizesse meg!

A nagyszombati és a Húsvét vasárnapi szertartást és szentmisét online közvetítjük, ennek elérhetőségéről egyházközségünk honlapján lehet majd tájékozódni. Természetesen, aki teheti, ne az interneten keresztül vegyen részt  szentmisén, hanem személyesen.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .