Hirdetések

Hirdetés 2022. február 27 – március 06.

Vasárnap (február 27., évközi nyolcadik vasárnap):
10.30: Bugyi Ferencné lelki üdvéért, halálának 4. évfordulóján
18.00: Dobos János és neje Bozóki Margit és élő és meghalt hozzátartozókért és a héten temetett Gazsi Jánosné, Nagy Terézért

Szerda – Hamvazószerda (március 02.):
18.00: szabad

Csütörtök (március 03.):
18.00: Szabó Istvánért, volt képviselőtestületi tagjáért az egyházközség és a Váci Egyházmegye ifjúsági munkájáért és a Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösségért

Péntek – elsőpéntek (március 04.):
18.00: A tisztítótűzben szenvedő lelkekért, Köncse József, Szarvas András, Schlakta István, és Szabó András atyákért

Szombat (március 05.):
18.00: szabad

Vasárnap – Nagyböjt első vasárnapja (március 06.):
10.30: Szvercsek Ferenc lelki üdvéért és élő és elhunyt hozzátartozókért
18.00: Kohajda Róbert halálának évfordulójára és a héten temetett Hernyik Lászlóért és Szabó Istvánért

Február 27-én a katolikus iskolák javára gyűjtjük a perselyadományokat.

Barotai atya most éppen covid betegséggel küzd. Imádkozzunk érte. Gyógyulást kívánunk neki. Február 27-én este Karácsondi Mihály atya mutatja be a szentmisét. Köszönjük neki.

A héten, Hamvazószerdán indul a Nagyböjt. Ezen a napon szigorú böjt van: felnőtteknek háromszori étkezés, melyekből egyszeri a jóllakás. Ezen a napon és a péntekeken a hústól való megtartóztatás kötelező 14 éves kor felett. A betegek kivételt tehetnek.

Hamvazószerdán a templomban lesz a szentmise este 6 órakor. Hamut szentelünk, hamvazunk. Hamvazás 5-én, szombaton este és nagyböjt első vasárnapján is lesz majd. A csütörtök, péntek, szombati szentmisék a plébánia nagytermében lesznek. Szegedi atya ezentúl, reméljük hosszú távon, vasárnaponként reggel 9-kor misézik majd Szőlősön.

Nagyböjt vasárnapjain, délután 3 órakor a templomban keresztúti ájtatosság lesz. Minden ilyen alkalommal kapunk majd valamilyen témában egy rövid motiválást, böjti elmélyülésre.

Az Egyházközségi Képviselőtestületünk február 27-én, vasárnap délután 4 órakor tárgyalja a zárszámadást, a költségvetést és jelenlegi helyzetünket, illetve terveinket, programjainkat. Az Ukrajnában lévő háború elől menekülők megsegítésének mikéntjéről is tanácskozunk majd.

Március 3-án estére, Marton Zsolt püspök atya beszélgetésre hívta a Tápió 4 fős küldöttségét Vácra. Imádkozni fogunk ezért a találkozásért, csütörtök este a szentmisével kezdődően. Tehát, csütörtökön és pénteken is lesz szentségimádás a plébánia nagytermében.

Elsőpéntekes Betegeinkhez áldoztatni, Szabó László kedden, késő délelőtt, Gulyás Attila pénteken a szokásos időben megy majd.

Ajánljuk, de csak a felnőtt testvéreknek a „Váratlanélet” honlapot:  www.varatlanelet.hu

Hernyik László temetése szerdán délután 3 órakor, Szabó István temetése csütörtökön délután 2-kor lesz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .