Hirdetések

Hirdetés 2022. március 06-13.

Vasárnap – Nagyböjt első vasárnapja (március 06.):
10.30: Szvercsek Ferenc lelki üdvéért és élő és elhunyt hozzátartozókért
18.00: Kohajda Róbert halálának évfordulójára és a héten temetett Hernyik Lászlóért és Szabó Istvánért

Csütörtök (március 10.):
18.00: Szabó István lelki üdvéért

Szombat (március 12.):
18.00: Elhunyt nagyszülőkért

Vasárnap – Nagyböjt második vasárnapja (március 13.):
10.30: Hálából
18.00: Nagyszülőkért

Múlt vasárnap, február 27-én a katolikus iskolák javára gyűjtöttük a perselyadományokat. Az előző évben 100.000,- Ft-ot, most pedig 127.000,- Ft-ot adtak a testvérek. Ez szombati, vasárnapi, szőlősi kápolnás gyűjtés is. Igen szép! Isten fizesse meg. Jó, hogy így is egyre inkább támogatandónak gondoljuk a mi közösségeinket, egyházunk jó céljait.

Nagyböjt vasárnapjain, délután 3 órakor a templomban keresztúti ájtatosság lesz. Minden ilyen alkalommal kapunk majd valamilyen témában egy rövid motiválást, böjti elmélyülésre. Erről Dinnyés Patrik, aki gondozza az alkalmakat, így fogalmazott: A vasárnapi keresztutak előtt rövid nagyböjti ráhangolónak lehetünk részesei. A cél egyrészről az, hogy gazdagítsuk ismereteinket az egyház ezen imaformájáról, másrészről pedig hogy a böjt közösségben való megélésével még inkább közel kerülhessünk Krisztus keresztfájához.   Most, (március 06-án) a személyes böjt, március 13-án az egyházközségért vállalt böjt, március 20-án az „Életvédelem” témában. Ez délután 3 órakor kb. 10 percben történik és azután kezdjük a szép, énekes-imádságos, hagyományos keresztútjárásunkat. A férfiak a szentélyben végzik. Jöjjünk rá!

Marton püspök atyánk rendelkezése alapján, hétfőtől enyhülnek a járványos rendelkezések. A szenteltvizet is újra használhatjuk. A kiengesztelődés-kézfogást egyelőre még ne gyakoroljuk! A nyelvre vagy kézbe áldozással választhatóan élhetünk.

A vasárnap esti szentmiséket Barotai atya újra tudja végezni. Hála érte Istennek!

Jövő vasárnap (március 13.) „Szeretetláng ima” lesz 17 órakor a templomban. A vasárnap 10.30-kor kezdődő szentmisét Marton Zsolt püspök atya celebrálja, a mise alatt Sánta János atya gyóntatni fog.

Kedves Testvérek! Arra hívunk fel benneteket, hogy a szomszédos országban lévő háború miatt szenvedőket segítsük. Imádkozzunk a Békéért. A helyzet alakulása függvényében, nemsokára valószínűleg, részletesebb hírekkel, konkrét felhívással fogunk élni felétek. Addig is a témában figyelmetekbe ajánljuk egyházmegyénk honlapján elérhető összefoglalót.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .