Lelki morzsák

Lelki adoptálás – Összefoglaló

Misszionáriusok lettünk.

Aztán hallottam az Úr szavát, amint így szólt: „Kit küldjek el? Ki megy el nekünk?” Így válaszoltam: „Itt vagyok, engem küldj el!” (Iz 6,8)

Március 25-e előtt hárman intenzíven, tanúságtételekkel hirdettük a lelki adoptálást. Azt gondoltuk az elején, hogy 4-5 embert fogunk tudni megszólítani. Ám nagy meglepetés ért minket! A hirdetések elkezdése után folyamatosan jelezte 1-1 ember valamelyikünk felé, hogy elkezdi az imádságot. Ahogy aztán összesítettük a jelentkezőket, hogy lássuk, mennyi imádságos papírra és csomagra lesz szükség az ünnepi misére, mi magunk is elámultunk. Már akkor 20 körül járt a létszám! Végeredményben Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén hármunkon kívül 23-an köteleződtek el az imaszolgálatra, és még több egyházközségi tagról biztosan tudunk, akik a misén nem tudtak részt venni, de otthon elkezdték az imádságot, így imaközösségünk jelenleg 38 főt számlál. Hála érte Istennek! Köszönet pedig Istenen kívül a József Szövetséget, illetve annak tagjait is illeti, akik folyamatosan támogattak minket szóróanyagok, valamint a kis csomagok biztosításával is!

Egy pár gondolat a személyes tapasztalatainkról:

Dinnyésné Cseri Emi: Én magam ezt az egész folyamatot – az együtt-gondolkodást a tanúságtételekről, megszólításról, valamint magukat a hirdetéseket, az érdeklődéseket – egy igazi missziónak éltem meg. Nem a megszokott értelemben nézve, hiszen nem kellett messzire mennünk, de mégis, küldöttek voltunk ebben a szolgálatban. Ha csak 5-en jelentkeztek is volna, már azért megérte volna! De most, egyházközségünk több mint 30 magzat életéért imádkozik a Szűzanyához nap mint nap. Hálát adok Istennek, hogy ennek az örömnek részese lehetek!

Dósa Dóri: Bennem hatalmas hála van az elmúlt időszakért. Nem gondoltam volna, hogy egyházközségünkből is ilyen sokan érzik fontosnak a magzatokért való imádkozást, azt pedig főleg nem, hogy ilyen sokan el is köteleződnek a 9 hónapig tartó imaszolgálatra. Ez az élmény is még inkább megerősített abban, hogy van értelme annak, amit csinálunk, hogy kortól, nemtől, élethelyzettől függetlenül, bárki tud tenni a veszélyben lévő gyermekekért. Hála érte Istennek!

Horinka Dóri: Nagyon örültem az ötletnek, hogy hirdessük meg az egyházközségben ezt az imaszolgálatot, és nagy lelkesedéssel szerveztük is a dolgot. Érzem, hogy Isten hív arra, hogy részese legyek az életvédelem szolgálatának, s ez az alkalom is egy nagy megerősítés volt ebben. Hatalmas boldogság, hogy végül ilyen sokakat megszólított a Szentlélek, és hála érte, hogy kicsit mi is eszközei lehettünk ebben az ügyben!

“Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.” (Mt 25,40)

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .