Hirdetések

Nagyheti tájékoztatás a tápiósülyi római katolikus, hívő testvéreinknek!

A Kormányunk a 2021. március eleji szigorítások alkalmával nem kérte  a templomok bezárását. A Püspöki Konferencia az egyes püspökökre bízta a kérdést. A Váci Egyházmegyében az online mise közvetítést ajánlja Marton Zsolt megyés püspök atyánk. Nyilvános szentmise nem engedélyezett. A templomba a hívek szertartásra, szentmisére nem léphetnek be. Áldoztatni szabad. Az előírás szerint szabad térben áldoztathatunk  az online mise után a szabályok betartásával. Mindez történik hívek lelki igényének kiszolgálására, ami nekünk papoknak lelkiismereti és hivatásbeli kötelességünk. Gyóntatás egyeztetés alapján lehetséges.

/Március 28-án, Virágvasárnapon  áldoztattunk két alkalommal, a templom előtti szabad téren ill. a plébánia udvarán. Ezzel a lehetőséggel, mintegy 30 – 30 hívő élt./ Nagycsütörtökön, Nagypénteken, Nagyszombaton az alkalmak este 6 órakor kezdődnek majd. Online közvetítjük őket. Az egyes napok youtube linkjei egyházközségünk honlapján lesznek megtalálhatóak. A templomnál kihangosítás lesz. Bizonyos szertartás részek elmaradnak, vagy rövidítésre kerülnek. Például a nagypénteki kereszthódolatnál Jézus testét a kereszten csak a főcelebráns, József atya illeti csókkal. Akik így részt vesznek a szent események átélésében, ha tudnak és tehetik, 19 óra 30 percre jöjjenek a plébánia udvarára, ahol egy rövid bűnbánati cselekmény után szentáldozáshoz járulhatnak. Nyolc órára Sülyben, haza tudnak majd érni. Más településekről kérjük, most ne érkezzenek hozzánk. A maszkot viseljük, távolságot tartsunk! Húsvétvasárnap a szentmise de. 10 órakor kezdődik. Áldoztatás a fent leírt módon 11 óra 30 perckor lesz. Kérjük a pontosságot! Feltámadási körmenetet az idén sajnos nem tarthatunk. A szőlősi kápolnában nem lesz szentmise ezen a napon.
Emlékeztetünk benneteket, hogy Nagypénteken szigorú böjti nap van. /háromszori étkezés, egyszeri jóllakás, hústilalom – betegek, gyermekek felmentést kapnak/ Nagyszombaton reggel 6 órától este 6 óráig hódolhatunk a Szent Sírnál Jézus előtt. Egymástól távol legyünk, maszkot viselve. Hangos imát, éneket ne végezzünk ekkor!

Kedves testvérek!

Szeretettel kívánjuk számotokra a Húsvéti Szent Három Nap mély átélését, a jelenlegi körülmények között és ellenére. Adja Isten, hogy gyógyuljon országunk népe testileg, lelkileg. A szenvedők nyerjenek enyhülést, vigasztalást! Halottaink örök életet!

Imádunk Téged Krisztus és áldunk Téged, mert Szent Kereszted által megváltottad a világot!

Szegedi László nyugalmazott plébános,
Köncse József atya, kisegítő lelkész

Szabó László plébániaszervező akolitus

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .